fbpx Skip to main content

Afgelopen week is één van onze Service Engineers afgereisd naar China om een voor-inspectie te doen van het door Konutherm geleverde thermische olie systeem op de ‘Bonny River’. De ‘Bonny River’ is een nieuwste generatie sleephopperzuiger van DEME en wordt onder leiding van Royal IHC in China gebouwd. Voor meer informatie over dit schip klik hier.

Konutherm Bonny River

TSHD Bonny River

 

Het ontworpen en geleverde thermische olie systeem bestaat grofweg uit een 2500 kW ketel met daarop een Weishaupt brander, 2x een 1250 kW afgassenketel, pomp skid, appendages , instrumentatie, expansievat en een besturing & bedieningspaneel. Het thermische olie systeem is erop uitgelegd om zoveel en zo efficiënt mogelijk de warmte uit de uitlaatgassen terug te winnen om zodoende de stookolie voor te verwarmen.

Wanneer alle componenten op de werf zijn aangekomen wordt doorgaans alles gemonteerd door de werf op basis van de door Konutherm geleverde documentatie en voorschriften. Hierna plannen we in samenspraak met de klant een voor-inspectie onder supervisie van Konutherm, dit om tussentijds te controleren of alles goed is gemonteerd en aangesloten en vragen van de klant te beantwoorden. Dit voorkomt veel fouten en frustratie in een later stadium en waarborgt de kwaliteit op voorhand. Nadat de voor- inspectie is gedaan kan Konutherm nog terugkomen voor een eventuele tussentijdse inspectie waarna de officiële inbedrijfstelling zal plaatsvinden. Op deze manier probeert Konutherm wereldwijd haar kwaliteit te waarborgen en de klant te ontlasten. Onze Service Engineer heeft voor de ‘Bonny River’ in China de werf goed weten te helpen en ziet de laatste inbedrijfstelling positief tegemoet!

Share This