19/07/2017

Partner / investeerder gezocht voor NIEUWE droge DeSOX / DeNOx (RHTA) technologie

Met ingang van 2020 wordt de IMO-regelgeving voor emissies van SOx in de uitlaatgassen van scheepsmotoren fors aangescherpt. Teneinde aan deze regelgeving te voldoen, komen er momenteel diverse natte scrubbersystemen op de markt. Op deze manier willen de schepen die HFO als brandstof gebruiken ook na invoering van de nieuwe regelgeving in de vaart blijven.

Droge scrubber
Konutherm is van mening dat toepassing van natte scrubbers niet het juiste antwoord is op deze uitstootproblematiek, mede omdat het energieverbruik aan boord sterk toeneemt. Anderzijds wordt de milieuproblematiek verschoven, want hoe zit het met de afvoer van het gebruikte water? Samen met onze Duitse zakenrelatie Torsten ontwikkelden wij daarom een droge scrubbertechnologie: de gepatenteerde Regenerative High Temperature Absorber (RHTA). Deze droge scrubber verwijdert SOx, NOx, VOC’s, roet, stof en CO uit de uitlaatgassen van het schip en is voorzien van een uitlaatgasverwarmingseenheid (economizer) om de economische HFO-werking van de scheepsmotor mogelijk te maken. Bijkomend voordeel is dat de RHTA als een geluiddemper werkt en een zeer lage drukval heeft.

Partner /investeerder gezocht

Konutherm is op zoek naar een partner / investeerder om ons te helpen bij het bouwen, testen en verkopen van deze nieuwe, gepatenteerde maritieme uitlaatgasbehandelingseenheid. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met deze geavanceerde eenheid een optimaal antwoord geven op de strenge IMO-emissievoorschriften. Met de RHTA bieden wij een effectieve, economische oplossing voor het in de vaart houden van HFO-schepen.

Interesse in deelname?

Gedetailleerde technische informatie over de technologie en apparatuur is op aanvraag beschikbaar. Uw interesse kunt u bij voorkeur kenbaar maken via een mailbericht aan Marco de Jonge: mdejonge@konutherm.nl.

Agenda

Eerst volgende events
Contactgegevens Konutherm

Belt u ons gerust voor advies, service of een offerte voor een nieuw thermische olie of heet water (glycol) verwarmingssysteem. Wij kunnen u complete verwarmingssystemen op maat of onderdelen daarvan aanbieden.

Onze gespecialiseerde service monteurs bieden snel hulp (24/7) met storingen aan uw thermische olie en/of heet water (glycol)systeem. Onze professionele en gecertificeerde (SCIOS / ISO) engineers zijn gespecialiseerd in alle onderdelen van uw ketel installatie, zoals gas en/of olie branders, pompen, elektrische onderdelen, appendages, thermische olie, etc.

U kunt ook bij ons terecht voor PI/PO inspecties, spoedreparaties en noodoplossingen. Wij staan u direct te woord en helpen u bij het vinden van een oplossing.

+31 (0)341-264 283

Neem contact op
Konutherm copyright 2016 | Webdesign door TODDReclamestal
Konutherm