Konutherm BV Thermal Fluid Systems

Offshore

Thermische olie en glycol/water warmteoverdracht systemen voor de offshore

Een platform, rig, offshore support schip of FSO/FPSO heeft warmte nodig – meestal een grote hoeveelheid warmte. Om deze reden zouden efficiency en warmteterugwinning een grote rol moeten spelen in het ontwerp en de werking van uw (proces)installatie, naast natuurlijk betrouwbaarheid en veiligheid.

Konutherm heeft meer dan 40 jaar ervaring in het ontwerpen van hoog kwalitatieve thermische olie– en glycol/water procesverwarming systemen voor de zeevaart, olie & gas- en petrochemische industrie en is een toonaangevende specialist in hoogwaardige thermische olie systemen.
Wij zijn u graag van dienst bij het ontwerpen of optimaliseren van uw verwarmingssysteem.

Verwarmingsinstallaties voor zeevaart- en offshore toepassingen

De hoogwaardige Konutherm thermische olie en glycol/water systemen zijn bijzonder geschikt om tanks met zware olie (HFO) en/of lading (ruwe olie of chemicaliën) op de gewenste temperatuur te houden. De systemen zijn uitgerust met hoog efficiënte gestookte ketels en zijn ontworpen voor optimale wamteterugwinning door de toevoeging van speciale afgassenketels (economisers) met een robuust kleppensysteem. Dit krachtige afgaskleppensysteem zorgt voor optimale beheersing van de gewenste temperatuur en voorkomt het degraderen van de thermische olie.

De grote voordelen van het Konutherm afgassen verwarmingssysteem zijn de hoge warmteterugwinning, de lage vervuilingsgraad en het feit dat er geen dump cooler systeem nodig is, inclusief de daarbij behorende pompen, leidingen, kleppen en armaturen. De Konutherm warmteoverdrachtssystemen worden met name toegepast op heavy-duty offshore support vessels zoals cutter- en hopperdredgers, heavy lift carriers, pijplegschepen, OSV/PSV’s, enz. en combineren een efficiënte brandstofbesparende werking met weinig onderhoud en wachttijd.
Tevens worden de Konutherm systemen ingezet voor het doeltreffend verwarmen van crude en HFO op tankers, FSO’s, FPSO’s, etc.

Service

Service, onderhoud, reparatie en reservedelen van thermische olie ketels

Konutherm BV biedt periodieke inspectie / onderhoud (PI / PO) alsmede reparatie diensten voor uw industriële (thermische vloeistof) verwarmingssysteem. Ons bedrijf is ISO 9001 en sinds kort ook SCIOS gecertificeerd om u op alle niveaus van dienst te kunnen zijn.

Ook voor hoogwaardige service verlening aan uw maritieme en offshore ketelinstallatie kunt u bij de engineers van Konutherm terecht, zij hebben de juiste ervaring en papieren om u adequaat van dient te zijn.

Tevens leveren wij (origineel) onderdelen voor al uw (marine) thermische olieketels, heet water ketels, water/glycol systemen, afgasketels voor warmteterugwinning, boilers, (indirecte) stoomvormers en aanverwante apparatuur. De meest voorkomende brander en pomponderdelen hebben wij uiteraard op voorraad om zo snel als mogelijk het probleem te kunnen verhelpen.

Wij bieden niet alleen deskundig advies bij storingen met uw thermische olie of heet water / glycol installatie, maar ook indien u wilt upgraden, capaciteit verhogen, optimaliseren en/of uw systeem wilt uitbreiden met nieuwe verbruikers.

Wij kunnen onze expertise aanbieden in de procesindustrie, de offshore en de maritieme markt.

Contactgegevens Konutherm

Belt u ons gerust voor advies, service of een offerte voor een nieuw thermische olie of heet water (glycol) verwarmingssysteem. Wij kunnen u complete verwarmingssystemen op maat of onderdelen daarvan aanbieden.

Onze gespecialiseerde service monteurs bieden snel hulp (24/7) met storingen aan uw thermische olie en/of heet water (glycol)systeem. Onze professionele en gecertificeerde (SCIOS / ISO) engineers zijn gespecialiseerd in alle onderdelen van uw ketel installatie, zoals gas en/of olie branders, pompen, elektrische onderdelen, appendages, thermische olie, etc.

U kunt ook bij ons terecht voor PI/PO inspecties, spoedreparaties en noodoplossingen. Wij staan u direct te woord en helpen u bij het vinden van een oplossing.

+31 (0)341-264 283

Neem contact op
Konutherm copyright 2016 | Webdesign door TODDReclamestal
Konutherm