Konutherm BV Thermal Fluid Systems

Industrie

Proces- en productverwarming en warmteterugwinning met HTF systemen

De thermische olie (HTF) verwarmingssystemen van Konutherm (voormalige Konus Kessel) worden sinds jaar en dag toegepast in diverse takken van de procesindustrie voor de meest uiteenlopende verwarmingsdoeleinden en warmteterugwinningsprojecten. Of het nu om bitumen/asfaltverwarming, gasbehandeling, energieopwekking, autoclaven, vezelproducerende machines, reactoren of een bakovenverwarming met geïntegreerde naverbranding gaat, voor vrijwel iedere toepassing kan er een warmteoverdrachtsysteem met of zonder restwarmteterugwinning op maat worden geleverd. Onze verwarmingssystemen met thermische olieketel worden vaak als hoogwaardig alternatief voor stoomsystemen ingezet en kunnen bij een lage systeemdruk toegepast worden tot temperaturen boven de 400 graden Celsius.

Onze hoog-rendement ketels zijn verkrijgbaar in iedere gewenste capaciteit en uitvoering (tot ca. 25 MW in een enkele unit) en kunnen ontworpen worden conform AD2000, EN-13445 of ASME VIII div. 1 en zijn leverbaar met standaard gas of olie-gestookte branders of op verzoek met speciale procesgas, biogas / olie of combibranders.

Konutherm is bovenal gespecialiseerd in complexe warmteterugwinningsystemen en heeft vele referenties met afgasketels / economisers voor rookgas of naverbranders geleverd voor biogasinstallaties, biomassa vergassing-, pyrolyse- en torrefactie processen en warmteterugwinning projecten in bijvoorbeeld de (groene) energiesector, afvalindustrie en mestverwerking.

Voor verwarmingssystemen binnen de EU verzorgen wij de CE / PED  (2014/68/EU) goedkeuring en certificaten. Tevens kan de randapparatuur en instrumentatie uitgevoerd worden conform de ATEX en IECex normen indien vereist. Voor bestemmingen buiten de Europese Unie kunnen onze HTF ketels desgewenst met een ASME U-stamp worden geleverd.

De thermische vloeistofsystemen met een 3-treks olieketel van Konutherm zijn nagenoeg onderhoudsvrij en hebben ook na vele jaren gebruik nog steeds het hoge rendement (lage brandstofverbruik) gelijk aan dat van een nieuw geplaatste thermische olie installatie.

U vindt de Konutherm heet water/water-glycol/thermische olie ketels en afgassen/uitlaatgassenketels dan ook niet alleen terug in de chemische industrie en olieraffinaderijen en -terminals, maar bijvoorbeeld ook in de tapijtindustrie of bij de voedingsmiddelen producerende bedrijven.

Service

Service, onderhoud, reparatie en reservedelen van thermische olie ketels

Konutherm BV biedt periodieke inspectie / onderhoud (PI / PO) alsmede reparatie diensten voor uw industriële (thermische vloeistof) verwarmingssysteem. Ons bedrijf is ISO 9001 en sinds kort ook SCIOS gecertificeerd om u op alle niveaus van dienst te kunnen zijn.

Ook voor hoogwaardige service verlening aan uw maritieme en offshore ketelinstallatie kunt u bij de engineers van Konutherm terecht, zij hebben de juiste ervaring en papieren om u adequaat van dient te zijn.

Tevens leveren wij (origineel) onderdelen voor al uw (marine) thermische olieketels, heet water ketels, water/glycol systemen, afgasketels voor warmteterugwinning, boilers, (indirecte) stoomvormers en aanverwante apparatuur. De meest voorkomende brander en pomponderdelen hebben wij uiteraard op voorraad om zo snel als mogelijk het probleem te kunnen verhelpen.

Wij bieden niet alleen deskundig advies bij storingen met uw thermische olie of heet water / glycol installatie, maar ook indien u wilt upgraden, capaciteit verhogen, optimaliseren en/of uw systeem wilt uitbreiden met nieuwe verbruikers.

Wij kunnen onze expertise aanbieden in de procesindustrie, de offshore en de maritieme markt.

Contactgegevens Konutherm

Belt u ons gerust voor advies, service of een offerte voor een nieuw thermische olie of heet water (glycol) verwarmingssysteem. Wij kunnen u complete verwarmingssystemen op maat of onderdelen daarvan aanbieden.

Onze gespecialiseerde service monteurs bieden snel hulp (24/7) met storingen aan uw thermische olie en/of heet water (glycol)systeem. Onze professionele en gecertificeerde (SCIOS / ISO) engineers zijn gespecialiseerd in alle onderdelen van uw ketel installatie, zoals gas en/of olie branders, pompen, elektrische onderdelen, appendages, thermische olie, etc.

U kunt ook bij ons terecht voor PI/PO inspecties, spoedreparaties en noodoplossingen. Wij staan u direct te woord en helpen u bij het vinden van een oplossing.

+31 (0)341-264 283

Neem contact op
Konutherm copyright 2016 | Webdesign door TODDReclamestal
Konutherm