Konutherm BV Thermal Fluid Systems

Konutherm BV

Konutherm BV

Specialist in thermische olie en water/glycol (HTF) systemen

Konutherm BV – thermische olie systemen is voortgekomen uit het vroegere Konus Kessel kantoor in Nederland. Het voormalig Technisch Bureau Benelux / GekaKonus / Bertrams Konus is al meer dan 45 jaar actief als leverancier van hoogwaardige thermische olie en heet water installaties voor de procesindustrie en is de grondlegger van de welbekende Konus lading- en brandstofverwarmingssystemen voor de scheepvaart. Gedurende haar bestaan fungeerde het kantoor als engineering, verkoop en service bureau voor diverse grote Duitse conglomeraten zoals Konus Kessel, Buderus, Babcock, Bertrams, Siempelkamp, etc. en zijn talloze kleine en grote projecten op warmtetechnisch gebied door het Nederlandse bureau gerealiseerd. In ons zeer uitgebreide archief (vanaf 1970) zijn dan ook ontwerpgegevens van de meest uiteenlopende projecten terug te vinden!

De uitgebreid aanwezige expertise op het gebied van thermische olie, heet water/glycol en met name restwarmte terugwinning systemen is in de veeleisende maritieme sector niet onopgemerkt gebleven en zijn er vele verwarmingsinstallaties voor o.a. binnenvaartschepen, chemische tankers, bitumenschepen, bulkcarriers, baggerschepen, etc. gerealiseerd. Veel maatwerk en stuk voor stuk afgestemd op de specifieke wensen van onze klanten. Mede ook door onze eigen service dienst kan Konutherm zich blijven profileren als de specialist op het gebied van thermische olie systemen voor lading- en brandstof verwarmingssystemen voor de scheepvaart en hoge temperatuur procesverwarming (tot meer dan 400 graden Celsius) voor de industrie.

In de groene energie sector kunt u onze (bio)gas en olie gestookte ketels en warmteterugwinningsapparatuur zoals economisers terugvinden in bijvoorbeeld speciale vergassing-, pyrolyse- en torrefactie- installaties voor biogas, biomassa, hout, slib en mest, etc.. Ook zijn we met onze hoogwaardige en onderhoudsarme ketels en economisers actief in de offshore (FSO / FPSO systemen) en de olie & gas sector (MEG/DEG/TEG glycol regeneratie /  dehydratie). Deze speciale ketel installaties voldoen aan de hoogste internationale standaards en veiligheidseisen van klanten en keuringsinstanties en worden meestal specifiek ontworpen voor de toepassing en geschikt gemaakt voor de lokale omstandigheden.

Neem contact op

Ervaring wereldwijd

Gedurende ons bestaan vanaf ca. 1970 hebben wij inmiddels duizenden Konutherm / Konus land- en maritieme thermische olie installaties actief over de hele wereld opgeleverd aan scheepswerven en industrie. Met onze eigen ervaren project en service engineers en ons wereldwijde service en agenten netwerk kunnen wij u snel de juiste assistentie bieden, waar u zich ook bevindt.

wereldwijd

Nederland | Rusland | Kroatië | China | Korea | Indonesië

Noord Amerika | Turkije | India | Singapore | Vietnam

Neem contact op
Contactgegevens Konutherm

Belt u ons gerust voor advies, service of een offerte voor een nieuw thermische olie of heet water (glycol) verwarmingssysteem. Wij kunnen u complete verwarmingssystemen op maat of onderdelen daarvan aanbieden.

Onze gespecialiseerde service monteurs bieden snel hulp (24/7) met storingen aan uw thermische olie en/of heet water (glycol)systeem. Onze professionele en gecertificeerde (SCIOS / ISO) engineers zijn gespecialiseerd in alle onderdelen van uw ketel installatie, zoals gas en/of olie branders, pompen, elektrische onderdelen, appendages, thermische olie, etc.

U kunt ook bij ons terecht voor PI/PO inspecties, spoedreparaties en noodoplossingen. Wij staan u direct te woord en helpen u bij het vinden van een oplossing.

+31 (0)341-264 283

Neem contact op
Konutherm copyright 2016 | Webdesign door TODDReclamestal
Konutherm